White nooow!

Nu måste jag strax ta och krypa ner i sängen. Imorgon förmiddag ska jag ta mig så långt som till Hemköp (tar en minut med bil) för att köpa tandkräm! Ja juste, tandkräm ;) Jag har nämligen ingen Pepsodent white now kvar och gula tänder är det sista jag vill ha på nyår. Jag har turen att ha väldigt vita tänder och när min tandläkare Eva lagar mina tänder så får hon använda A1, den ljusaste färgen för att fylla dom. Visserligen har jag bara lagat hål två ggr, men ändå!



Pepsodent white now är superbra! Behåller "vitheten" på tänderna. Dessutom så ger den faktiskt vitare tänder efter bara en användning :) Love it!

Har hört från andra att den inte alls funkar, så det är väl olika från person till person.
Annars kan man ju för att förhindra gula, fläckiga eller missfärgade tänder skippa kaffe, te, cola, rökning, snusning och rödvin.

Te och cola är dock min last. Men jag försöker undvika det :)


Check list

Fan vad mycket grejer som ska fixas inför nyår asså! Massa smågrejer för det mesta. Saker ska inhandlas, fixas, smörjas och inpackas. Men det är ju detaljerna som utgör helheten! Jag vill iaf inleda det nya året med att se fabulous ut, så jag står ut med allt jobbigt fixande :)

Klänningen är köpt

Likaså lösnaglar, lösögonfransar, strumpbyxor och smycken

Kroppen är brun-utan-solad


Champagnen och vinet står på kylning


Bord på restaurang är bokat


Biljetten till nattklubben är kirrad


Kameran är laddad.



Imorgon kööööör vi!



Så minns jag året som gått



Ja, det här året va kind of a skitår. Väldigt mycket trist som hänt, men även en del fina saker. Det här är händelser jag verkligen minns!

Ledsamheter:
- Vi förlorade många av världens alla stjärnor
- Finanskrisen når sitt klimax
- Protesterna och våldet i Iran (kräver egentligen en egen kategori, typ FÖRJÄVLIGHETER)
- Svininfluensan tar vid och sprids
- Glas hittas i kyckling
- Aik vinner SM Guld
- Ett flygplan havererar över Atlanten på en flygning mellan Brasilien och Frankrike
- Värdedepårånet i Västberga
- Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet
- Grisskandalen om grisarnas förhållanden runt om i Sverige
- En man som påstår sig tillhöra al-quida försöker spränga ett flygplan i Detriot med en hemmagjord bomb

Gladheter:
- Christer Fugelsang beger sig ut i rymden för andra gången
- Sveriges prinssesor förlovar sig
- Obama tar över makten i USA
- Obama vinner nobels Fredspris
- Sverige och Norge tillåter samkönade äktenskap
- Josef Fritzl döms till livstids fängelse
- Djurgårdens IF får fortsätta spela i allsvenskan
- Alexander Rybak vinner ESC
- Vaccin mot svininfluensas skapas
- Brasilien kommer att hålla i sommarspelen i OS 2016.
- NASA bekräftar att man hittat vatten på månen
- 3D på bio blir alltmer populärt


 


Hår hår hår

Jag är fortfarande vaken. Hur amazing är inte det?! Fastnade framför Sims.. så beroendeframkallande det där...

På tal om hårfärger så tycker inte jag heller att Jessica borde bli brunett. Även fast jag måste hålla med om mörkt hår passar till sånna ljusa ögon som hon har. Men, hon borde hålla sig till det ljusare hållet enligt min smak :)

En hårfärg jag gärna skulle vilja testa är typ denna. En dag kanske jag låter min frisör färga mitt hår såhär.




Skydda din nalle!

Det är viktigt att skydda sin nalle, speciellt för alla med touchscreen! Jag började använda ett fodral till min mobil samma dag som jag fick den, jag tycker det är viktigt att hålla mobilen i så bra skick som möjligt. Tyvärr är fodralet inte ett riktigt mobilfodral och i tråkig svart färg så nu är jag ute efter något fint rosa fodral/väska. :)





Till M köpte jag dock ett sånt här i julklapp. Antar att han inte skulle uppskatta ett rosa lika mycket som jag... Tyvärr fanns det inte i rosa till mig själv men jag fortsätter min jakt. Eller så kan ju någon av mina vänner som läser bloggen ta detta som en hint och köpa en.. nyårspresent(?) till mig.



I need my beauty sleep

Gäääsp. Trött är jag. Jävligt trött. 4 timmar sov vi inatt och 1 timmade snoozade vi. Hemskt, jag vill sova minst 8 timmar för att fungera helt normalt. Jag kommer däcka any minute, men lika bra det för jag har en del att stå i imorgon. Bl.a. fixa naglar, köpa biljetter till Pilot och spela en jävla massa sims 3 :)



Sliten

Hinner inte med nånting längre. Bara jobbar å jobbar. Kul att åka hemifrån 7, komma hem 17-18. Jag som beställt en ny data och sims 3 som kommer vilken dag som helst, förmodligen imorgon. När ska jag hinna spela? Torsdag blir det jobb, hem och sova sen paaaarty med 2 av de bästa vännerna i hela världen, Pemelie och Anna, samt en hel del annat trevligt folk :)

Jag hade tänkt färga mitt hår innan nyår, eller snarare min utväxt.. Men det skiter jag nog i iaf. Min mamma ogillar starkt att jag färgar håret så ofta. Hon frågade idag när jag ska växa ifrån den åldern då jag färgar håret ljust hela tiden. Det var en bra fråga tycker jag... Hon tycker att jag ska färga håret mörkt istället. Nä, jag överväger nog att färga utväxten istället. Bara killar och mamma som tycker att jag ska va mörkhårig så då får det va!




Igår och idag

Hade fullt upp igår, blev inte mycket bloggande. Jag åkte som sagt skridskor i Vasaparken med S, sen åkte hon och jag till stan och köpte klänningen. Sen var det raka vägen hem för att gå på 50-års kalas med bubbel och trevligt sällskap :) Sist men inte minst så åkte jag hem till Mabbe och gav honom hans julklapp, ett fint läderfodral till hans iPhone.

Nu har jag kommit hem för en stund sen och ligger och slappar på sängen med överblivet julgodis. Ska strax äta middag, kyckling med currysås. Mums!



Såhär störd såg jag ut igår med 100 lager kläder och en superseriös min (detta är även min signaturpose) på skridskorbanan!

// Emelie


Mot den stora staden

Nu ska jag till Vasaparken och åka skridskor med S. Sen ska jag en sväng förbi stan och köpa den här klänningen. Hoppas att den finns kvar! Ni får hålla alla era tummar åt mig! Önskar att den hade funnits i vitt.. men svart duger bra det med ;)




// Emelie


Jul 2009

Tänkte att ni skulle slippa få se fjortisbilder av mig i denna blogg som jag tagit på mig själv för en gångs skull. Därför kommer här bilder från julen som jag INTE tagit själv. Inga poser och inga armar längs bilderna.  Men det är bara en engångsföreteelse...

 

 

(Kan tala om att jag var riktigt koncentrerad när jag klädde julgranen)



slut på julefriden

Jahopp, så var julen över för i år igen. Jösses vad denna högtid går fort, ett tu tre så var den slut känns det som. Nåväl, den kommer ju tillbaka...



Saknar mitt Coop lite (läs: mycket)

Idag var frugan på min gamla arbetsplats och jobbade, nämligen Coop Forum i Vinsta :) Där fyllde hon på med en massa gott lösviktsgodis så jag åkte förbi och hälsade på henne och min syster som även hon jobbar där. Tyvärr fanns det inga andra roliga gamla arbetskollegor på plats men det blir nog en bio med dom om inte allt för länge.

Sen åkte jag till stan och lämnade tillbaka lite kläder som jag köpt men ångrat mig och inte vill ha. Kollade efter en nyårsklänning men hittade givetvis ingen. Men imorgon ska jag och frugan åka och kolla nyårsoutfit i alla fall. Hoppas jag hittar något då. Rätt svårt och kolla iofs under den här rean, helt galet mycket galna människor i butikerna. Blä, jag hatar rean...




Seg juldag

Sliten idag. Men det gör inget, ibland får man lov att vara det :) Jag har bara legat och slöat mig i sängen hela dagen, sååå skönt! Nu kommer snart syster med pojkvän hit, så jag måste ta och rycka upp mig.





Christmas

God jul lite för sent på er, önskar mig och min onda tå som jag nyss tappade kameran på :(
Gårdagen spenderades med släkt och sen ännu mer släkt. Har nog aldrig träffat så stora delar av släkten på en julafton tidigare. Många fina julklappar och mycket god mat fick jag också.

Imorgon blir det dock jobb igen. Måste verkligen samla ihop mycket pengar nu. En resa till Kos med Emma och Co planeras till sommaren. Dessutom ska jag förhoppningsvis åka 3 veckor till spanien under våren med min mormor. Det är någon slags hjärt/hälso-resa tror jag. Det skulle va riktigt skönt med en så lång semester :)

Slutbabblat for now. Ni kan ju få en överexponerad bild på mig från igår. Är det min hårfärgs fel att alla bilder blir så? För om jag inte får med håret eller ansiktet så blir det ju inte så? Ja, ni ser ju själva. De svarta kläderna blir liksom bra...

 

Trollet kanske också är för blond? Snarare för rosa. Hon är så fin. Det är min nya partner som dessutom luktar så gott :)


Jolie har alla chips i påsen?

Eller hästar i stallet, eller alla skruvar på plats, eller vad man nu föredrar att säga...





Fler härliga quotes

SpongeBob: Hey, Patrick, are you angry too?
Patrick: Yeah!
SpongeBob: What's the matter?
Patrick: I can't see my forehead!

spongebob-patrick-r-bffs--large-msg.jpg image by snugglebear15
Patrick: SpongeBob, sometimes we have to look deep inside ourselves to find the answers to our problems.
SpongeBob: I'm scared.
Patrick: Then I'm goin' in for ya! [climbs in SpongeBob's head; SpongeBob's face swells up] Sorry! Stupid inflatable pants!




Spongebob squarepants

Det bästa med att vara vaken vid den här tiden är att filmer som Spongebob squarepants - the movie visas. Den rockar!





SpongeBob: Good deed accomplished! I ask for no reward.
Patrick: You're a saint, SpongeBob! A SAINT!
SpongeBob: I know, and it is a burden I must carry.



Våra söta vänner, alla som jag känner?

Gud, vaknade för en halvtimme sen av sjuka drömmar som vanligt. Vad ska vi inte ens gå in på den här gången, haha... Hursom, jag kan inte somna om nu för min mage rent ut sagt skriker efter mat. Hur kan det vara möjligt efter en hel dag av endast ätande? Nästan pinsamt att säga ju... Men, jag orkar inte heller ta mig upp ur den här varma härliga sängen för att äta heller. Någon måtta får det vara.

När man ligger i sängen och inte kan somna så börjar man ju tänka en jäkla massa på allt och ingenting. Och nu har jag bara legat och undrat, vilka är ni som läser vår blogg?? Jag förstår att det typ bara är våra vänner, men ändå, vilka av er är det som läser? Jag är såå nyfiken! :) Skriv gärna en kommentar, eller msna, eller hinta på något sätt om att ni läser bloggen!




Under granen hittade jag bl.a. den här



Smutsiga strumpbyxor, skillat.


Vilopaus

Blä. Ligger och vilar magen på sängen, är verkligen proppmätt! Varför blir det jämt såhär? En tugga av allt and you're dead. Typ.



Fönat håret har jag inte ens orkat göra.. trots att det är julafton. Skämmes!


God Jul från B1

Hoho alla söta vänner. God Jul på er! Hoppas ni får en fin dag :) Tusen pussisar!


Vackra tavlor av en vacker kvinna

När jag har fast jobb och egen lägenhet ska jag investera i en tavla eller två från Marie Plosjö. Hon är så satans duktig på det hon håller på med. Önskar att jag kunde måla lika vackert. Vem vet, det kanske jag kan. Har aldrig riktigt testat. Men det har jag svårt att tänka mig, Marie är ju en av de bästa.


Bilden är lånad från Maries blogg.


Mmmmmmmm

Om det finns något jag verkligen älskar så är det marsipan. Julen är en tid då man verkligen kan frossa i marsipan. Då är det ju helt underbart att ha världens bästa gamla bästa kompis som är väl medveten om min kärlek till just marsipan. 

Som tradition har jag varje jul fått små marsipanrgrisar och tomtar i en gullig påse och en liten julhälsning på det. När jag nyss klev innanför dörren fanns en kartong där, på kartongen låg ett kort med en hälsning på. Jag kände direkt igen handstilen och tänkte: Men gud, såhär mycket marsipan kan jag ju inte få?

Ivrig öppnar jag kartongen, innehållandes 12(!) stora marsipangrisar! Julen är räddad! Åh vad gott. Jag och bror min tryckte genast i oss en varsin. Nu är det 10 stycken kvar, alltså ingen risk för att jag hinner äta upp alla innan julafton som jag gjort tidigare år.




Det Ankan säger är lag




Mjau. Det är ju sånna här bilder som får en att vilja bli brunett.
Men som Anna Ankan klargjorde för svenska folket häromdagen; det finns inga snygga brunetter! ;)



Barney Stinson

Jag vet att många letar efter nya, intressanta bloggar att läsa. Så jag tänkte tipsa om the most legendary blog ever, nämligen Barney Stinsons blogg. HÄR hittar ni den.



Om ni är lika How I met your mother-tokiga som jag är så kommer ni att älska denna.

Puss.


Last minute shopping

Jag är så kreativ på natten. Jag är en riktig nattmänniska, får så mycket gjort under de sena timmarna. Jag har både städat, slagit in julklappar och bakat under den här nattens gång.
Nu är jag dock jävligt trött men jag vägrar att gå och lägga mig. Varför? Jo, för att imorgon måste jag in till stan och fixa det sista innan jul och det finns ingenting jag avskyr så som att trängas med hundraelvamiljoner stressade och sura människor. Man svettas som en gris inne i butikerna med vinterjackan på sig och fryser som en babian när man kommer utomus. Man får vassa armbågar intryckta i sillisarna och arga blickar om man kommenterar detta. Nä, fy.

Åhlens city öppnar 09 imorgonbitti och då tänker jag vara på plats, rusa in och köpa allt jag behöver. Går jag och lägger mig nu kommer jag inte vara vid liv förrän tidigast 11. Alldeles försent. Så, planen: hålla mig vaken, åka till stan, handla, åka skridskor sen hem och sova.




In the winter we can build a snowman

Jag har absolut NADA att skriva om. Alltså verkligen ingenting. Jag gör inte så mycket på dagarna förutom att julstöka, måla naglarna och prata med min hund.

Kollar runt lite på olika hotell. Vill så gärna ta in på hotell med frugan över nyår. Vore nice. Men det mesta är säkert uppbokat. Hoppas vi hittar något. Vi vill ju locka håret tillsammans innan middag och party.




Sådan ägare, sådan hund.

Igår när jag och Samira var ute och promenerade gick en man förbi med sin Dalmatiner. Tillsyntes helt normal... tills vi fick se honom på nära håll. Han bar en kvinnomössa och hade två flätor i håret.


Jag: Titta! Han hade ju samma frisyr som mig!
S: Men Gud.. ja, sådan hund, sådan ägare.



Då fick jag mig ett gott skratt :) För denna tes stämmer ganska ofta faktiskt.


För er icke-hundmänniskor kan jag berätta att Dalmatiner är kända för ha en del mentala problem, om man säger så...


Quiero ir a Roma.

Jag kan inte italienska. Så därför blev rubriken på spanska. Låter lite likt. Ibland.

Om två månader fyller jag 20 som sagt (ett jävla tjat, jag vet). I present kommer jag att få en resa till Rom av mina älskade föräldrar. Rom har varit min drömstad att besöka i många år. Gud, jag längtar som en riktig tok! Tänk bara att få se Colosseum, Pantheon, Sankt Peterskyrkan, Fontana di trevi och alla Berninis verk (Petersplatsen typ), Sixtinska kapellet, Forum m.m. irl! Guuud säger jag bara. Kommer tro att jag dött och hamnat i himlen när jag väl e på plats.

As they say, Alla vägar bär till Rom.


Fontana di trevi


Ers höghet

Såg senaste numret av ELLE i butik häromdagen och blev alldeles lycklig inomords. Det måste definitivt vara det bästa omslaget på mycket, mycket länge. Det är så otroligt snyggt gjort! Maddes skönhet kan ju ha varit en bidragande faktor till det... Hur som helst, proffisionellt, snyggt, fräscht och unikt är vad det är. Jag är stolt och glad över vår kungafamilj, det gör ett strålade jobb och mycket gott här i världen.





Bubbel och tårta

Gud, idag sov jag typ till 3 på dagen. Var helt slut och därav är jag vaken fortfarande. Klädde granen, var ute i pulkabacken med hunden, Samira, Veronica och lilla Alex. Åt en god middag och sen blev det överblivna tårtrester och bubbel hemma hos David med gänget och lite sällskapspel. En lugn söndag med andra ord.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Någonting kul hoppas jag. Köpa nyårsoutfiten kanske, se en julig film och äta prinskorv.





Skyyy baaarrr

Vilken vidrig uppdatering det är på den här bloggen! Den måste bli bättre, pronto! Hursom, tänkte bara berätta att jag varit på Sky bar ikväll. Riktigt nice.. och nyktert. Sjukt vad cola är gott på krogen av någon anledning. Min kära vännina körde också en vit kväll (dock hade vi lika roligt för det!) och hade bilen med sig så vi slapp åka tubisen med alla fulla äckel på natten. Det var sååå skönt! I alla fall så var Sky bar riktigt bra, det tyckte jag om. Tummen upp. Anledningen till att vi var där var för att fira lilla David som fyllde 21 igår.

Nu känner jag att jag håller på att på ett magkatarrsanfall så ska nog ta medicin och gå och lägga mig. Godnatt <3




She is a prostitute.

Helt otroligt, jag lever fortfarande. De senaste två veckorna har i princip bara bestått av jobb. Har vaknat sex på morgonen  och gått och lagt mig klockan nio på kvällen. Dessutom har vi ju fått ett så underbart snöoväder som är hemskt att behöva köra bil i. Idag har jag dock tagit ledigt och det var en himla tur det!

Vad jag ska göra med min första feta lön vet jag faktiskt inte. Men en utlandsresa är redan spikat. Var eller när har jag ingen aning om. Blir nog en del resande nästa år. I vår får jag min studentpresent av mormor, men jag kan inte riktigt bestämma mig vart jag vill åka.. Jag och Pemelie måste dessutom verkligen åka till London, abstinensen börjar bli för stor. Time will tell. 2010 ska iaf bli ett riktigt bra år, det är en sak som är säker.




Guld värt





Jag är så jävla smart

Åh! Jag är så blåst ibland att ni anar inte! Jag blir trött på mig själv för att jag är så dum. Vet ni vad jag gjorde i helgen på mässan? Jag tog av mig min ring innan jag skulle tvätta händerna och lägger det på handfatet brevid mig medan jag tvättar mig. Vad jag gör sen då?? Jo jag går givetvis därifrån utan att ta med ringen! Fast detta kommer jag självklart inte på förrän jag och Jessica är i stan och ska äta på restaurang. Duktigt Emelie!



Vila i frid min älskade älsklingsring. Nu måste jag hitta en ny att ersätta dig med :(


Snö och skridskor

En av de bättre sakerna med denna årstid, förutom snön, är att man kan åka skridskor. Woho! Jag älskar skridsko-åkning (och snowboard-åkning och pulk-åkning med för den delen). Jag har tjatat hundratals gånger i den här bloggen om att jag älskar vintern, men det är faktiskt min favoritårstid! Så, i veckan ska jag ämtligen åka skridskor igen! Yeey :D



Hittade ingen bild på mig på skridskor på den här datorn. Så ni får en från i helgen istället :)


Julegott!

Titta vad min kära far kom hem med idag! När jag va yngre hatade jag julgodis, tyckte att det var jätteäckligt. Men nu älskar jag det! Så nu sitter jag och mumsar i mig detta för fullt! :)





Nu har jag tråkigt igen...

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
"ÅH HERREGUD!" säkert... Nä men, tror det var att B.u.s:en gav ett bra resultat :)

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Jag har aldrig kontanter på mig, vilket suger eftersom att jag alltid vill köpa situation stockholm.. men just nu har jag faktiskt en hundring på mig.

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Fest och mest!

4. Favoritplanet?
Jag har inte besökt så värst många.. Men Venus var ju en favorit, riktigt trevligt sist jag var där ;)

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Pessica faktiskt

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Theme-sången till Två och en halv män. Ni vet "menmenmen, menmenmenmenmen" typ.

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
Snuskigt värre. En t-shirt :p

8. Sätter du etiketter på dig själv?
Var och varannan dag.. vem gör inte det?

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Jag har inga skor på mig nu. Strumpor däremot.. med Hello Kitty på.

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Ljust!

11. Vad tycker du om personen du fick denna enkät av/hittade denna enkät hos?
Ingenting.

12. Vad gjorde du vid midnatt?
Såg på NCIS.

13. Vad står det i ditt senast mottagna sms?
"Är den värd 1200 kr?"

14. Var ligger närmaste Seven Eleven?
Hum... Hammarbyhöjden i guess.

15. Vilket uttryck använder du mest?
"Trevligt" brukar vara mitt svar på det mesta...

16. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Min hund!

17. Vilken pälsbeklädd sak rörde du senast?
Min hund

18. Hur många olika sorters droger har du utnyttjat de senaste tre dagarna?
Men usch vad äckligt. Inga givetvis!

19. Vilken ålder har varit den bästa hittills?
Det måste varit typ sexårs.. vilka tider!

20. Din värsta fiende?
Alkoholen.. hehe. Nä, har inga fiender. Vad ska man med det till? Make love, not war.

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En bild på min vovve

22. Vad var det senaste du sa till någon?
"Godnatt" till min hund som nyss gick och lade sig för natten.

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Förmågan att flyga givetvis!! Priceless!

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Självklart :) En äldre man med skägg.. han kommer hit nästa torsdag med mycket fina presenter ;)

25. Senaste låten du lyssnade på?
La loba med Shakira säkert.



Jag har en förkärlek till molosserhundar

Det snöar massor ute och på marken ligger det flera centimeter snö. Det är så otroligt vackert. Och supermysigt! Jag vill bara gå ut men vem vågar gå ut själv klockan 4 på morgonen?? Inte jag i alla fall! Nog för att jag har min lilla biff (Nej han är INGEN gris!) så krävs det nog en större hund för att jag ska känna mig trygg. Men när jag skaffat min Cane Corso eller Dogo Canario, då blir det andra bullar! :D




Cane Corso





Dogo Canario


Svårt att hitta bilder på hundar av dessa raser med både öron och svans i behåll då det är väldigt vanligt att man kuperar dessa. Men det skulle jag aldrig göra med min hund, öronen är ju så himla mysiga!


Från en av världens vackraste låtar; fix you

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

----

Älskar den hä låten så otroligt mycket. Den får mig alltid tårögd :)
Av Coldplay förstås.




nej

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRKKKKKKKKKKKKKKAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAA



Längtar till nyårsafton!



Kan nog inte bli bättre, hihi :)



En klassiker, världens bästa juldikt.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
"nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta" ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.

Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.

Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!

Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.

Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.

Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


Vad är det med oss och bajs egentligen?

En gång bajs på hyttdörren, nu bajs på bilrutan... Lyckligtvis var det i en påse den här gången i alla fall...





Hunden är människans bästa vän

Idag har jag varit med frugan i princip hela dagen. Hundmässan i ett flertal timmar (90 kr i parkeringsavgift! huga!) och sen blev det middag på stan. Mycket mysigt :) Sen kom det ju en massa snö också. Hur gick det till??
Nu på kvällen har jag haft filmkväll hos Veronica i Farsta. Såg Baksmällan igen. Den kan man se hur många gånger som helst - störtskön är den!

Imorgon blir det hundmäsan igen i x antal timmar. Sen kanske jag ska på julmarknad en sväng. Vi får se helt enkelt, time will tell. Nu ska jag i alla fall sussa. Natti <3




Tips på extra klirr i kassan

De här tre personerna måste ha blivit jäkligt rika på den här kuppen...
 





Underhållning

Well, vaknar man 4 på morgonen och kan inte somna om så får man ju rätt tråkigt...


Lussebak

Dags för julbak igen. Den här gången gör jag lussebullar med kesella i receptet. Smakade Jessicas lussebullar häromdagen och dom var gjorda efter det receptet. Dom va sååå goda! Även fast hon bara hade ett paket saffran i, så nu var jag tvugen att göra likadana :)



Sen är det ju final i Mammas pojkar. Spännande att se vem som vinner!




 

How to lose a guy in 10 days

Om ni tyckte att bilden på mig i det förra inlägget kändes bekant så kan det bero på att jag hämtade min inspiration till balen från filmen How to lose a guy in 10 days. Jag var helt besatt av den filmen vid den tidpunkten, jag vet inte hur många gånger jag har sett den i mitt liv. Massor! Men i alla fall så tyckte jag att klänningen var så vacker att jag beställde hem en exakt likadan från USA. Billig var den väl inte, men jag fick ju iaf se ut som Kate Hudson, hehe.








Fest imorgon!

Ja, imorgon är det dags för det årliga partyt. Självklart är man bjuden i år igen, jag har gått på festen i ett flertal år nu och vi brukar ha det riktigt trevligt. Senast blev det en sväng om med Reinfeldt på dansgolvet, en riktig vals. Är ni också bjudna på Nobelfesten? Här är en bild på mig från en tidigare Nobelfest.


Eller INTE... haha. I wish...
Bilden är från skolbalen i nian ;)




Slappigt värre

Idag är jag världens lataste, känns det som i alla fall. Att jag har orkat färga håret är bara ett mirakel, jag verkligen tvingade mig själv att göra det. Men nu tänker jag i alla fall forsätta slappfasonerna och göra en så enkel middag som möjligt; kycklingvingar med klyftpotatis. Till det dricker jag supergoda Vitamin Well med svartvinbärssmak. Love it! Och så ska jag slappa framför teven. Så det så.



En bild säger mer än tusen ord





Haha

Hahaha asså ibland undrar man ju...









Kanderade äpplen är mums!

En av de godaste sakerna med julen är nog kanderade äpplen! Jag vet inte om det är särskilt juligt att äta det egentligen, man kanske äter det året runt? Men jag äter i alla fall det varje jul eftersom att det alltid finns att köpa på julmarknader :) Muuums!





Hundhelg

I helgen sker något fantastiskt i mitt och Jessicas liv för omväxlingsskull. Det är nämligen, som de flesta av er redan vet, dags för årets hundmässa! Jag längtar något otroligt! Det här är bland det bästa som sker under året och anledningen till att man jämt längtar till december ;) Eftersom det finns raser som vi vill se både på lördagen och söndagen så har vi valt att besöka mässan båda dagarna. Can't wait!

Förhoppningsvis blir det bio för att se En Julsaga också, samt Skansen för julmarknad :)




What's happening?

Åh Gud! Jag såg just det senaste avsnittet av Desperate Housewives, det sista innan jul (det som sändes igår i USA och imorgon här i Sverige) och jag vet inte vart jag ska ta vägen! Fan att det jämt ska sluta i sånna cliffhangers, man blir ju gaaalen! Jag vill veta vad som händer, nu, nu, nu!





Lidnersk knäpp

Oh snap! Vilken bra idé jag just fick! Ibland blir jag bara så förvånad över hur idérik jag kan vara. Jag får aldrig några briljanta idéer när jag väl behöver förstås, men vem får det?

Jag tänker såklart inte berätta för er om min härliga idé, men ni kanske får se det någon gång i bloggen framöver... om ni har tur




Är det detta man ska göra för att få jobb?

Rosemary Haefner, vice vd för personalresurser på CareerBuilder.com berättar här i en artikel om sjuka grejer folk har gjort för att försöka få jobb. Hon skriver bl.a. detta:

"En jobbsökare ringde oupphörligt under flera veckor både före och efter att tjänsten hade tillsatts. En annan aningslös jobbsökare bad om en ny intervju efter att man meddelat att jobbet redan var tillsatt. En jobbsökare tog med sig kaffe till alla på kontoret medan en annan bjöd ut intervjuaren på middag.   Om du tycker det låter märkligt, titta på den här listan över de mest bisarra saker jobbsökare gjort för att bli uppmärksammade:  

Kom till intervjun klädd i smoking.

Använde en kändis officiella fansajt i sin cv som en arbetsprestation.  

Tog med sig en present till den gravida intervjuarens baby.  

Satte sig bredvid rekryteringschefen i kyrkan.  

Gav intervjuaren biljetter  till en Manchester United-match.  

Skickade ett nakenfoto på sig själv till rekryteringschefen.  

Försökte sig på ett ståuppnummer under intervjun.  

Väntade på rekryteringschefen vid hans bil.  

Kom till intervjun utklädd till katt.  

Berättade att de kunde ”le på beställning”."


Vart går gränsen egentligen för hur mycket man får smöra för en rekryterare?




Need my liquor

Om lite mer än 2 månader fyller jag 20 år. Den 20 februari 2010. Då mina kära vänner, ska det supas som aldrig förr. Jag ska supa skallen av mig allt för ofta. Som en riktig fjortis. Det har ni mitt ord på!





Caught in a bad moment...

Jag känner mig typ spyfärdig av allt som händer just nu. Hur fan gick det till egentligen?

Jag kliver inte ens upp ur sängen på mornarna längre, för det finns ingen anledning för mig att kliva upp.

Jag önskar att allt vore annorlunda. Att jag kunde vrida tillbaka klockan och förändra det som gick snett.

Jag önskar att jag hade makten.

Jag önskar att jag vore någon annan.

Jag önskar så...





Mitt pepparkakshus

Kan ju inte påstå att det är vackert. Men för att vara det första pepparkakshuset jag gör helt själv så är det ju ganska fint.. Hum..




Nu blir jag nästan tårögd



Första gången som en kamphund får positiv uppmärksamhet i media. Vilket genombrott! Givetvis skrivs det inte att han är någon kamphund, utan endast "blandras"-hund... men ändå!


Jag kommer inte på någon rubrik

Idag har jag legat helt död hemma. Har varit så jävla trött. Såg God Jul, Madagaskar som handlade om att Tomten kraschade på ön och så fick djuren dela ut alla julklappar för att tomten tappade minnet efter att han kraschat. Det var bra. Nu ska jag snart träffa Jessica pessica :)




Dra åt helvete

Kvällen började på Söderhof med Emma, Alexandra och Isabelle. Där var det riktigt skoj och mycket dracks det, tills jag drack något vin eller något som måste ha varit massa äpple i. Jag brukar inte reagera på lite äpple, men får jag i mig för mycket blir jag riktigt allergisk. Detta hände igår, tårarna och snoret rann utan att jag kunde kontrollera det. Detta resulterade i en dyr taxiresa till Apoteket där jag handlade nässpray, några tabletter och näsdukar. Sen efter någon timme gick det över och då var vi redan i full gång på Metro.

Emma träffade en grabb vi kallar Twilight, eftersom han var sjukt lik killen i filmen. Alexandra raggade på även hon. Men jag kära vänner, som är så sjukt trött på killar såg inte ens någon av manligt kön där. Alla kändes bara så ointressanta och lögnare är numera osynliga i mina ögon. Det resulterade ändå i en bra kväll och jag träffade såväl Rönningefolk som gamla klasskompisar. Jag orkade inte följa med Emma och Alex till Grodan så istället begav jag mig hemåt och slockade direkt.

Inga bilder blev det heller, ni vet ju hur jag ser ut...



En sväng till After

Ett bad blev till en öl på After ändå. Jag skriver en öl för att det låter så vuxet, men sanningen är den att jag hatar öl så det blev min favorit Breezer Annanas istället. Jag kunde inte stå emot grupptrycket helt enkelt så det blev en Aftersväng med gamla kollegor. Men nu är jag hemma och ska strax krypa ner i sängen (for real this time).

Tänkte bara visa hur kul jag hade med min mobilkamera när jag kom hem.




Shopping och glöggbollar

Usch vilken tråkig kväll! Jag har absolut inget att göra. Skulle ha gått ut med S men hon fick förhinder. Och Jessica är ju redan ute på äventyr. Men det är väl så när man är en ensamvarg och har typ 0 vänner. Inte blir det bättre av att Robban suktas med en kväll på After... Nej, jag ska nog bara ta mig ett hett skumbad och äta pepparkaksdeg.

Dagen var i alla fall bättre. Har bakat glöggbollar (chokladbollar fast man byter ut kaffet mot glögg) och varit i stan och shoppat loss. Fuskpälsar och hela köret. Mjau.

Nä, bad var det visst nu.




Alkohol och middag

Emma åker snart till sälen. Därför ska jag nu till henne på middag, sen blir det utgång. Äntligen dricka, det behövs verkligen. Har knappt sovit i veckan och känner mig helt död. Har stängt av alla tankar om saker och ting nu så nu kör vi!


Kuken och fittan

Har ni hört den här ramsan förut; kuken och fittan spela boll, kuken vann med 11-0? Hade inte jag heller, tills igårnatt. När min vän sa den här ramsan så skrattade jag och sa: vad är det där för nån? den måste du ha kommit på själv!

Men vet ni vad? Iphone + Google proved me wrong. Den finns alltså på riktigt. Därför tänkte jag sprida vidare denna fina ramsa. Inget att dra på dagissamlingarna kanske, men väl värd att minnas.



Plugg plugg plugg

Viiiilken dag! Eller inte.. haha. Vaknade upp hos en god vän och åkte och mötte Jessica. Vi skulle till saco-mässan, dock börjar det hela med att busshelvetet inte kommer och sen gick det bara utför. Men vi kom i alla fall fram till slut, sen var det bara in och pracka på sig en massa kataloger med program och kurser. Hallelujah. Universitetet nästa... Can't wait!

 


psykisk misshandel

Känns hemskt att behöva vänja sig vid tanken av att en människa verkligen kan vara så hjärtlös, dum och omogen. Att människor kan ljuga såhär visste jag sedan innan. Ändå lyckas man alltid vara så blåögd när det väl kommer till kritan. Jag är iallafall inte den som kommer att ha förlorat mest på det här i slutändan, snarare är det en vinst för min del att få se en människas rätta jag.

Jag mår visserligen piss nu, men i framtiden hoppas jag att det är du som sitter där och bölar och inser vilket misstag du begått. Jag hoppas innerligt, för vad har jag gjort för att förtjäna detta?
Du sa att om du var jag skulle du ha spöat dig. Jag trodde faktiskt inte du menade allvar.



Det gör ont en stund på natten men inget på dan. På dagarna har jag ju mitt nya jobb. Har fått jobb på Karamellkungen och har de senaste dagarna försett Årsta och Gullmarsplan med godis i butikerna. Snart är det ju jul också, så chokladkalendern har redan två öppnade luckor, pepparkaksdegen är gjord och jästen till lussebullar är inhandlad. Dessutom ska jag göra ett pepparkakshus i år, bara för att ha något att göra. Om jag lyckas eller inte är ett annat problem. Kan ju faktiskt visa er en bild sen :)





Mest spelade just nu






Så tokigt det kan bli

Hahaha, översatte vår blogg med Google Translate och satt och läste vår blogg på usel engelska. Det var riktigt roligt, haha. Kolla bara detta inlägg som Jessica skrev förut:

Suicide

Tonight my brother called quarter past three and asked me to come and fetch him down in Pihlajisto .. So I walk up, and goes off again mom and dad's bedroom door because they will not wake up to the light from the car. Then I sneak out and start the car. Then my mom kutande after knocking on the box.

-What the hell is going on? "She asked.

-Oh, I pick Robin, I reply.

- Jahaaa, okay:) where is he?.

- Pihlajisto, my answer is acidic and go away



Telephone

Hello, hello, baby
You called, I cant hear a thing.
I have got no service
in the club, you see, see
Wha-Wha-What did you say?
Oh, youre breaking up on me
Sorry, I cannot hear you,
Im kinda busy.

K-kinda busy
K-kinda busy
Sorry, I cannot hear you, Im kinda busy.

Just a second,
its my favorite song theyre gonna play
And I cannot text you with
a drink in my hand, eh
You shoulda made some plans with me,
you knew that I was free.
And now you wont stop calling me;
Im kinda busy.

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I left my hand and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I left my hand and my heart on the dance floor.



RSS 2.0