Jag och min finne

Jag sitter här i min ensamhet. Jag har alltid övertalat mig själv att jag är en riktig ensamvarg, men jag inser nu att så är inte fallet. Just nu känner jag mig sååå ensam. Jag vill ha sällskap jämt och hela tiden. Jag är sällskapssjuk. Jag lider av något syndrom. Jag vill inte vara ensam. Finns det någon fin term för det?

Den enda jag har just nu är min finne. Jag får aldrig finnar, men nu lagom till studenten har jag fått en såklart. Nu sitter vi här, jag och min finne och låter ensamhetens tysta minuter gå..




Fullt ös, medvetslös

En vecka. En endaste jävla vecka kvar. Vet ni vad som händer då, på fredag? Den femte juni? Vi tar studenten såklart. Jag längtar så mycket att jag tror jag dör. När flak åker förbi mig på stan vill jag börja grina - av både lycka och för att det är så jävla jobbigt att bara gå och vänta på den där dagen. En vecka känns som en evighet.

Men när den väl är kommen så finns bara ett spår att köra: Fullt ös, medvetslös.

Jag och B2 ska festa som att det inte fanns någon morgondag och supa tills vi inte vet vad vi heter. När jag vaknar upp dagen efter ska jag inte minnas hur jag har kommit hem eller vad som hände igår. Näe okej, inte riktigt så, men fan vad vi ska partaja.

Pessica, jag lääääängtar!!


TGIF tomorrow

Hellu bloggisen.

Ikväll blir det till att sova tidigt. Ska upp tidigt imorgonbitti nämligen, ska förbi skolan och lämna ett par saker och sen vidare in till stan för att shoppa. Jag ska shoppa tills mina fötter protesterar.

Skor, klänning, smink, underkläder.. you name it. Åh vad jag älskar att shoppa. Finns det ens något bättre? Nä, jag tror faktiskt inte det.

Pussis


Lovely lovely tuesday

Hej på er alla bajskorvar. Skrev ett inlägg i skolan idag men det verkar ha försvunnit, blä vad blogg.se suger ibland.

Den här dagen har varit otroligt lång men så jävla bäst. Vi inledde morgonen med ett muntligt prov i Religion B där vi scorade MVG. Vidare in på Svenska C och opponering, där vi båda fick veta att vi får MVG i slutbetyg i det ämnet. Sen blev det lunch på kajen med jordgubbar i det härliga vädret. Där gjorde Jessica nått slags test på mig ifrån en tidning. "Är du en svärmorsdröm?" hette det. Jag blev självklart "The dream", alla svärföräldrars dröm. Inte så konstigt kanske, jag (vi) är ju nästan för bra för att vara sann ibland.

Efter skolan la jag mig pladask i säng och somnade direkt. Vaknade nyss av att mamma ringde och väckte mig. Förstod varken var det var för dag eller tidpunkt, helt slutkörd.

Nu sitter jag och funderar på hur mycket rosa det går att ha i en outfit utan att det blir fööör rosa, men jag tror faktiskt inte att det går. Ju mer rosa desto bättre. Så nu ska jag ta och sätta på mig både ett rosa linne och en rosa kofta. Senare ska jag belöna mig med en riktigt myyyysig natt.

Pussen,

Nattsvammel

Helluu bloggis. Klockan är halv tre(!) och vi ska upp om 4 timmar. Undrar ni vad vi gör uppe då nu? Vi pluggar såklart. Till vårt allra sista prov. Det började vi med för några timmar sedan som vanligt. Bra jobbat...

Tänkte mest bara titta in och uppmärksamma er om hur viktigt det är att rösta den 7:e juni, eller när som helst när det är val. Rösta, rösta, rösta! Genom att rösta visar du att du bryr dig och att det är viktigt med demokrati. Var tacksam över att du faktiskt får vara med och bestämma! Tänk om alla skulle skita i att rösta, vad säger det om vår inställning till demokrati?
Tänk på det.

Och vet du inte vad du ska rösta på? Rösta blankt! En blank röst är 1000 gånger mer värt än att strunta i att rösta. Om vi inte bryr oss om att rösta kan vi lika gärna ha nån gubbe som bestämmer allt. Och vad skulle det kallas? Just det, diktatur.

Pussen

Wohooooooo

Vet ni vad?!? 11 dagar kvaaaar! FYFAN VAD VI ÄR BRA! BÄST BÄST BÄST!!

<3



Mitt hjärta, mitt liv, mitt allt.



Gulp!

Jag är ensam hemma och livrädd. Usch vad jag hatar detta... Jag har varenda lampa tänd i hela lägenheten, förutom i mitt rum, och teven på i vardagsrummet som en slags trygghet. Jag hör nämligen misstänksamma ljud hela tiden men har jag teven på kan jag låtsas att jag inbillade mig och ljudet kom från teven..

Tur att jag och Jessica planerar att bo tillsammans. Hade ju aldrig kunnat flytta och bo helt ensam någonstans, det hade aldrig funkat!

Nu ska jag iaf försöka somna in och sluta tänka på diverse läskiga saker som skulle kunna hända...




Paradisio

Här får ni en gammal goding att njuta av. Läääängtar så sjukt mycket efter sommaren när jag hör den här.





...

Eh eh, eh eh. There's nothing else I can say










SNARK

Fy satan vad jag e trött!! Kom precis hem. Vaknade, klev upp, satte mig på bussen och lyckades t.o.m. somna där. Nu är jag hemma igen och tänker fortsätta soooova. Åhhh vad skönt det ska bli.

Pussisen.


Yeeeeaaah

Hallåååå bloggisen. Håller på och fixar inför Pessicas ankomst, haha. Jag har sjungit skönsång medan jag kokar ris, eller ja, vrålat "Phonography phonography, talk that sexy talk to me". Stackars grannar.. Nu dansar jag runt som en galning till Guettas Tomorrow can't wait. Jag e på sååå bra humör av nån viss anledning. Nu ska jag dansa vidare till spisen och se till att allt går som det ska.

Pusspussis,







Same same

Idag är en sån där dag igen när jag inte orkar skriva. Jag vet inte vad jag ska skriva heller för den delen, jag har haft så grymt jävla tråkigt. Dessutom är jag helt ensam hemma och jag hatar att sova själv hemma, det är alldeles för läskigt. Därför rymmer jag hemifrån de nätter jag kan. Kom hem vid elva imorse, städade lite. Sen sov jag.

Imorgon kommer Jessica hit, eller först ska vi ut i skogen med hundarna och leka. Sen blir det middag och Sex and the City. Hoppas ni har en trevlig långhelg i alla fall!

Lägger upp lite bilder som kompensation för det dåliga bloggandet...



En gammal bild jag hittade. Med Zlatan på of course.



Jag på mösspåtagingen på valborg



Och sen bara för att jag älskar oss så otroligt mycket!

.

På sistone har jag känt väldigt ofta att jag bara velat gräva ner mig ett tag för att slippa allt som har med omvärlden att göra. Nu när vi e lediga så ska jag passa på. Ska gräva ner mig i min säng strax och sova så länge jag bara kan. Om jag kan...





Sweet tuesday

Hellu bloggen. Kom precis innanför ytterdörren. Har varit på Blue moon en sväng, mycket trevligt. Har aldrig varit på blue moon tidigare, men jag gillade stället. Fin rååååsa toalett. Jag har dock lyckats göra något med benet, det gör verkligen svinont högst upp i det vänstra låret. Så jag kan knappt gå i trappor och något dansande blev det knappt heller. Synd, men det tar jag igen nästa gång.

Nu ska jag dricka oboy. Pusspuss,


-

And neither do I...



Inte så mycket att säga

Puss på er




Vi e bääääst

Hallååå bloggisen. Sitter i skolan med Pessica. Vi har precis fått lite feedback på ett arbete i Kultur och idéhistoria som vi fixar till lite nu. Sen ska vi hem och skriva kinesiska. Gud vad våra liv är underbara just nu. Visst avundas ni oss??
Men vet ni vad? Om 2,5 veckor tar vi studenten! Med bra betyg oxå! Sug på den ni! Vi är inte så dumma som vi ser ut trotsallt.

Nu ska jag fortsätta med detta :)

pussis,


Debatt

Sitter och kollar på partiledardebatten inför EU-valet. Är inte så kul egentligen, men jag gillar att titta på debatter just för att se hur de olika deltagarna agerar och sådär. Maria Wetterstrand (heter hon så?) är självklart med, miljöpartiets språkrör. Minns en gång när B2 berättade att hon såg henne på pendeltåget. Sen dess har jag gillat henne lite. Hon verkar leva som hon lär.


Pimp my phone

Blev så uttråkad ett tag så jag började pimpa min mobil istället. Vad tycks? Rosa bling blings såklart. På en rosa mobil. Kan det bli mer jag? Love råååååsa.




Härliga söndag...

Vet ni vad jag gör idag?? Jag pluggar arslet av mig. Som man ska en söndag. Pussis.



Fuck you

Som sagt. En bild säger mer än tusen ord.

.

Äntligen lördag

Hallå bloggisen. Hur mår ni idag? Jag mår underbart! Vaknade för ett par timmar sedan och har städat sedan dess. För jag får nämligen finbesök idag haha, B2 kommer över för lite middag och Eurovision. Så strax ska jag cykla iväg och köpa jordgubbar som vi ska ha till efterätten.. mums!

Igår uppdaterade jag nästan ingenting. Det berodde på att jag sov i princip hela dagen, förutom under en liten stund då jag åkte till skolan för att göra en opponeringsuppgift på projektarbetet. Sen åkte jag hem igen och sov. Och sov ännu mer. Hur trött kan man bli egentligen? Idag blir det andra bullar.

Pussisar,


I-landsproblem, I-lansproblem...

Alltid har man nått litet problm, om än väldigt små. Man klagar ju över det mesta här i västvärlden, så fort man får tillfälle. Jag är rätt bra på detta. Jag tror man helt enkelt gör så för att vi för i övrigt har det så bra och för att nånsin kunna uppskatta saker och ting så måste man få lite motvind då och då. Och har man alltid medvind, ja då får man se till och skapa lite motvind..

Igår skulle jag bädda rent i sängen och jag har 5 stycken kuddar i min säng, huvudkuddar alltså. Till min förfäran fanns det inte tillräckligt många örngott som matchade med påslakanet. Detta ser jag givetvis som dagens stora problem och undrar vafan ska jag göra nu?? Det kommer ju se skitfult ut..

Sen kom jag och tänka på alla som inte ens har tak över huvudet. Fan vad pinsam man är ibland alltså..


Så fel det kan bli ibland

B2 och jag går ju som sagt i en Internationell skola där engelska är vårt grundspråk, dock har vi även lektioner på svenska också. Utöver det läser vi även kinesiska och läste under ettan och tvåan spanska och tyska. Sen kan man även läsa frnska, italienska och ryska. Kan ni förstå hur det låter med alla dessa språk under ett och samma tak? Man kan gå från svenska c, till city planning till english d till kinesiska. Såklart att det ibland snurrar till i skallen och man börjar blanda språken hejvilt.

Det här märkte vi resultat på idag under en lektion där vi höll presentationer.

Kille under sin presentation: "The streets are not very well planned. The bicycles and the cars share streets. You can get hit by a car without noticing it!"


Hahaha. Det va lite kul tyckte jag...

COSY

Skulle starkt ha velat rekommendera er "a new magazine for ladies", COSY om den hade funnits på riktigt.  Tyvärr finns den bara i ett exemplar och ett nummer, Oktober-numret 2007. Tidningen är självklart bäst, den är ju faktiskt gjord av mig och B1 och det resulterade självklart i MVG+, ja MVG+. MVG + är i princip det högsta man kan få och det fick vi självklart. Inget IG här inte.


Eftersom det trots allt var rätt länge sen vi gjorde tidningen i kursen engelska B och jag inte hade något bättre för mig på tåget idag så läste jag den. Måste erkänna att vi är  riktigt duktiga på att göra en tidning för alla tjejer, till och med de som inte är blonda med sillisar. Är mycket stolt över en artikel jag skrev om hur männen ska ha påverkat kvinnoidealet. Tyvärr tror jag inte alls på det här...


"Why do guys always want the girl with big breasts, small waist and blonde hair when you know that your personality is much better than hers?"



"Today women spend a lot of money on plastic surgery. They should have a big bottom but a small waist and big breasts. Not many women are lucky to get born with all this,  including blonde hair and blue eyes"



"... It's like with porn, guys watch it and get the wrong idea about sex"



"...so they start to judge the girls; is she looking like the girl in the Playboy magazine? No. Then she is not attractive. "


"Be proud of who you are! XXX /Cosy"


Bortskänkes till frivillig

Detta kan vara det äckligaste jag någonsin fått i mig, bortsett från australiensisk Vegemite då. Den är så äcklig att jag knappt klarar av att titta på den. Nej detta är verkligen inte min typ av sprit, så jag tänkte vara väldens bästa bloggare och skänka bort den till någon av er, om det ens finns nån som vill ha den..




Spain



Jag ska banne mig hit eller till nåt lika härligt ställe i sommar.
Nuuuuuuuuuu!


Make it simple like in Norrland

Nu ska jag avslöja något för er. Jag har rötter längre upp i landet.. i Norrland faktiskt. Kan ni tro det? Inte jag heller! Men det är förstås ingenting jag går runt och skryter med här i Stockholm. Fast det kanske har blivit lite mer trendigt nu i och med Storstadspojken, vad vet jag. Min pappa är i alla fall född, men inte uppväxt, i Norrland så där finns släkt till mig.

Nu till det jag ville komma till. Trots att jag brukar ignorera hela Norrlandsgrejen så kan jag faktiskt tycka att de är riktigt sköna där uppe. Som med detta tex, inga konstigheter, som Håkan skulle sagt. Inget krångel, inget omöjligt namn att uttala influerat från franskan. Inga fancy vibes, inget komplicerat. Stora hotellet. I like it.




Fantasilöst

Nu har jag suttit här en stund och försökt komma på något att skriva. Jag vill blogga och berätta saker för er men jag kommer inte på någonting. Bloggtorka kallas det visst bestämt. Vi får hoppas att det fuktar sig snart.




Jessica, vad har du gjort??

HAHAHAHAHA.
Såg precis att Jessica råkat publicera ett av våra arbeten som vi skulle spara som utkast.
Hur lyckas du??
Jaja, nu kan ni får er lite trevlig kvällsläsning om vår Alexander i alla fall. Hahahahaha.




alexander <3

Alexander den store och hans erövringar

Av: Emelie Tall och Jessica Sundell, S3A


Berättelsen om Alexander den store börjar redan långt innan födelsen av Jesus Kristus. Hans liv utspelar sig cirka 300 år före Kristus och är idag en av de kändaste antika historierna.

Alexander den store föddes år 356 f.Kr. i Pella, huvudstaden i det antika Makedonien. Det var efter kung Filips död hösten 336 f.Kr. som Alexander efterträdde tronen, endast 20 år gammal. Alexander hade redan som ung blivit invigd i grekisk kultur och vetenskap. Den grekiska filosofen Aristoteles, Platons lärjunge hade han haft som lärare och därmed lärt sig att älska Homeros stora verk Iliaden och Odyssén. Han hade alltså redan som barn haft Akilles och Herakles som förebilder.

Alexander den stores fälttåg är väl det som man förknippar mest med Alexander. Han började 334 f.Kr med att invadera Persien. I slaget vid Granikos besegrade han den persiske kundens satraper, efter att ha korsat Bosporen. Bland annat erövrade han Gordion som är Frygiens huvudstad.  Enligt sägnen fanns en vagn som var fastbunden med hopknutna rep och hela världens herradöme skulle tillfalla den som kunde lösa upp denna knut. Alexander testade att lösa upp knuten men misslyckades enligt en teori. Istället ska han ha huggit itu den med sitt svärd. En annan teori säger att han utan större problem lyckades lösa upp knuten.

År 333 f.Kr. besegrade Alexander den persiske kungen Dareios III i slaget vid Issos. Han tågade in i Egypten 332 före kristus efter belägringen av staden Tyrus i Syrien och lade under sig det egyptiska faraoniska riket. Slaget vid Guagamela nära Babylon blev Alexanders sista stora slag mot Dareios och han segrade vilket ledde till att han fick ta kontrollen över de persiska huvudstäderna Babylon, Susa, Persepolis och Ekbatana. Efter det fortsatte han till Medien och Skytien och intog Herat och Samarkand innan han fortsatte vidare till Indien. I Indien gick han in och besegrade kung Poros i slager vid Hydaspes. Detta var det sista av fyra stora slag.

Alexander återvände sedan till Babylon där han gick bort till följd av en plötslig feber. Han var då 32 år gammal och hade varit kung i 12 år. Alexander den stores generaler såg till att dela upp riket mellan sig. Det delades upp i fyra stater, Mesopotamien och Iran bildade Seleukiderriket. Egypten blev ett rike, Makedonien ett och Mindre Asien och Trakien blev ett.

Det som Alexander och hans erövringar bidrog till var att det grekiska kulturella inflytandet spreds över stora delar av Främre Orienten och utgjorde grunden för hellenismen. Att bilda nya städer och tillsätta ett troget styrelseskick var en medveten strategi. För att befästa sitt rike ytterligare uppmuntrade han giftermål mellan olika folkslag och på så sätt skulle riket utvecklas och bli större.

___________________________________________________________________________

I filmen Alexander, regisserad av Oliver Stone, innehar självklart Alexander den största centrala rollen men andra karaktärer som finns med är; Alexanders far Filip II, hans mor, hästen Bukefalos, den persiska konungen Darius II, den persiska prinsessan Roxane.

Filmen är en tolkning av Oliver Stone som är en amerikans filmregissör. Han är född och uppvuxen i New York. Han har producerat, regisserat och skapat massvis med filmer, bland andra; World Trade Center, Any given Sunday och Plutonen.  

Filmen Alexander är väldigt noggrant gjord. Om man inte skall vara för petig så är kläder/saker/uppförande väldigt relevanta.  De använder inte kläder som människor skulle sätta på sig idag utan sådana som vi har fått en uppfattning om att man hade på den tiden. Det vi lade märke till var en väldigt fejkad blondering av huvudrollsinnehavaren vilket inte alls går ihop med tidsperioden.

Men till skillnad från vad man kan tro så ligger betoningen här inte på de stora slagen eller de militära erövringarna. Stone har istället försökt komma underfund med vad det är som får en man som Alexander att fungera, vad det är som driver honom både till sina stordåd och sina misslyckanden.

Stridsscenerna är dock råa, dammiga och uthålliga, med knivvagnar, tusentals spjutspetsar och ännu fler trampande sandaler, och synvinkeln skiftar från örnens blick till den enskilde fotsoldatens öga.

Oliver Stone använder det vågade greppet att skildra homo- och bisexualitet som en naturlig del av livet på den tiden. Då var det helt normalt att man gick till sängs med människor av samma kön, och etiketter som homosexualitet existerade inte. Det, tillsammans med scenografin och de exotiska miljöerna, gör att Alexander övertygar som periodskildring.

Stone har gjort sitt bästa för att skildra den riktiga Alexander och hans tid. Givetvis är det mycket spekulation, men det känns trovärdigt och övertygande. Stone har lyckats få tittaren att se Alexanders febriga död som ett giftmord.

___________________________________________________________________________

Ingemar Lagerström har översatt Arrianos verk av Alexander den store. Ingemar Lagerström är en svensk författare och översättare. Arrianos däremot levde ungefär 500 år efter Alexander. Arrianos skapade sin tolkning med hjälp av nedteckningar gjorda av Ptolemaios och Aristobulos som båda sägs ha följt Alexander under hans fälttåg. Därför ansåg han att dessa källor var mest tillförlitliga.


Vad gäller objektiviteten, som ofta är ett problem i antika framställningar, är det tydligt att Arrianos känner både samhörighet med och beundran för Alexander. Han presenterar dock olika versioner av flera händelser och trots de tydliga sympatierna för protagonisten bryter Arrianos emellanåt in och talar om när han tycker att kungen handlat orätt.


Redan de antika historieskrivarna var medvetna om problemet, och exempelvis Arrianos försökte lösa det genom att jämföra den allmänna trovärdigheten hos sina källor och väga dem mot varandra. När det inte fungerade presenterade han mer än en version av berättelsen för att låta läsaren själv avgöra.


På det hela taget kan man konstatera att de antika källornas tillförlitlighet varierar, vilket föranledde positivistiska historiker kring förra sekelskiftet att döma ut stora delar av dem.
Modern forskning har dock delvis återupprättat de antika historie-skrivarnas anseende som källor till Alexanders historia. Fast det är klart, skall man vara benhårt källkritisk är
det som framkommer av så kallade kvarlevor - mynt, kruk-skärvor och liknande - det enda som vi med hundraprocentig säkerhet kan fastslå.


Godnatt

Såhär känner jag mig just nu ungefär.





Dagens ord

Dagens ord:

NAIV

Naiv, synonym till godtrogen, användningen skiljer sig i att naiv används om mera barnsligt godtrogna saker.

Liknande ord:

Lättlurad
Blåögd




B1 tycker till


Gud vad jag inte klarar av människor som berättar för mycket för tidigt. Jag minns en tjej på jobbet, hon var verkligen emotionellt slampig. Jag vet aldrig vad jag ska ta mig till i sånna situationer. Jag är en rätt osocial tjej egentligen (när alkolhol inte är med i bilden förstås) och tycker det kan va jobbigt att bara prata med nya människor överhuvudtaget och när de sedan ska överrösa mig med sina känslor och tankar.. nä det går fetbort!


hääääälgen o äääälgen

Hej bloggblogg. Det känns som det var ett tag sen. Kom precis hem från några vänner där jag spenderade natten. Var en riktigt trevlig helg. I fredags träffa jag en älg. Igår spelades det kubb och krocket, grillades och dracks, spelades spel sen utgång på det, i Jakan(!) där jag faktiskt aldrig varit tidigare i mitt liv. Det var iaf trevligt. Idag var alla sega så vi kollade Grease, Shrek, spelade uno och sådär.  Nu är det bara dags att ladda för en ny skolvecka. Inte mycket kvar nuuuu!




Bakning och matlagning

Nu är det dags att laga mat. Det är jag riktigt grym på faktiskt! Någonting kan jag.. Sen ska jag baka nya chokaldbollar, bakade ett lass häromdagen men jag har en bror som äter allt som kommer i hans väg, inklusive en låda med chokladbollar..




Jag klippte av mig håret

Åh herre alltså! Kom hem vid strax efter elva imorse och med tanke på att jag inte sov så mycket inatt och bara 4 timmar igårnatt så har jag varit rätt trött idag. Jag somnade därför till ett tag för en stund sedan och sov i någon timme.. Vaknar dock av en riktig mardröm!!

Det var en hemsk version av den traditionella blondindrömmen - att man blir brunett. Jag hade lyckats bli en blondin med fula bruna längder, så håret där uppe var alltså blont. I panik och med gråten i halsen börjar jag skrika på allt och alla om hur jävla ful jag ser ut, tar fram en sax och klipper av allt medan jag helt hysteriskt propsar på att jag hellre har en kort pojkfrisyr och är blond än har långt men brunt hår. När jag väl fått bort det mesta av håret får jag ännu mer panik, asså hysterin hade verkligen tagit över här, och skriker VAFAN HAR JAG GJORT???.

Huga, vad hemskt. Tur att det bara var en (mar)dröm.


Vilken lördag!

Mensen är på ingång och jag har en så jävla jobbig mensvärk. Men det hindrar inte mig från att hålla igång inte. Det har varit en aktiv dag at la casa de moi. Har gjort en hel del faktiskt, trots att jag knappt sovit något inatt. Kanske 4 timmar sammanlagt. Jag har hunnit städa, posta inbjudningar, lämnat böcker på biblioteket och gjort ett skolarbete i City Planning som skulle ha varit klart innan jul.. bra jobbat!

Nu ligger jag och kollar på Lazio mot Udinese. Jag är så stolt, har lärt mig så mycket om Lazio och om fotboll på sistone. Snart är jag expertkommentator, haha. Till det dricker jag givetvis trocadero och äter sipps med dippi. En perfekt mensontkväll med andra ord.



Pussisar

Design: B1

Läste Dollyblond och fick för mig att jag också kunde vara Christian Audigier för ett tag och rotade fram ett par gamla svarta jeans. Efter lite klipp och riv så äger jag nu också ett par trashade jeans. Jag är faktiskt stolt, det är inte ofta jag lyckas med något sånt här i klädväg.


Bilden blev kanske inte den bästa...


Lyxcreme

Har suttit och fixat och donat med mina naglar ett tag så nu är de filade och rosalackade igen istället för skrikigt turkosa från skivan. Såg faktiskt inte riktigt klokt ut. Nu ska jag smörja in händerna med mammas 300-kronors handkräm (ja herre, det är sanslöst, vem betalar det för en handkräm egentligen?? jag köper handkräm för en 50-lapp liksom..) och titta på ett avsnitt av 2½ men.

+



PUSSISAR,

Emelie B1

Hockeykväll

Nu har jag precis kollat på matchen tillsammans med pappa. Vad spännande det var där på slutet! Men tyvärr gick ju Kanada vidare som väntat... På söndag är det i alla fall dags för final. Tror Kanada vinner allt, men det är hockey så vad som helst kan hända, som min mamma sa nyss.


Såg ni matchen?

Kom hem!!

Åh vad jag saknar min vovve. Min mormor har lånat honom idag så här sitter jag helt ensam.
Vad ska jag göra nu???
Nu har jag ju ingen att gå ut med, ingen att prata med och ingen att mysa med hela dagen.
Buhu, stackars mig.




En vacker dag

I have a dream...




... about Langkawi.


Snuskig ordvits

Idag fick jag höra något som faktiskt var lite småroligt. Och visst, jag må vara otroligt trög som inte kommit på detta tidigare men ni kan inte förvänta er så mycket av en blåst liten blondin som mig..
Hur som helst. Britneys senaste hit heter ju "If you seek Amy".. men detta ska då istället betyda "f u c k me". Det låter ju faktiskt så. Där var Brittan allt lite klyftig med sin ordvits. Bra jobbat! Hihi.

Lyssnade igenom hela hennes album Circus när det släpptes, men hoppade alltid över just If you seek Amy för att jag aldrig tyckte det var särskilt bra..






Emelie är här

Lite fix inför kvällen



Skiva

Imorgon vid den här tiden är vi onyktra, glada och dansar för fulla muggar. Vad gör ni?





Roligt

Sitter här med glass, maränger, bananbitar och chokladsås. Rena rama kalaset. Har en slutuppgift att göra i Svenska C tills imorgon. Nä jag är inte bitter. Eller snarare, nä jag är inte stressad.





.

Ungefär FAN















Minns ni...?



Shio persika var en av mina absoluta favoritdrycker förr. Tillsammans med Vichy Nouveau Mango/papaya och Active Nouveau Persika/Passionsfrukt. Shio är en färgämnesfri läskedryck från Carlsberg som finns i smakerna päron, persika samt jordgubbe/citron, som säger sig innehålla 30% mindre socker än vanlig läsk.Shio försvann dock i april 2005 på grund av dålig försäljning. :(

Fan fan fan!

Just när jag trodde att det inte kunde bli värre...




FITTA!


En vanlig konversation

Emelie: Haha jag uppdaterade bloggen typ 30 sek efter dig

Jessica: Haha

Emelie: Men jag fattar inte vad det är du håller i på bilden?

Jessica: Hum.. håller väl bara handen mot en spegel.

Emelie: Aha, trodde du höll i någon maskin.

Jessica: Hahahaha, maskin

Emelie: Hahahaha

E.T.

Jag har inte så mycket att skriva ikväll förutom att livet suger apballe. Puss på er.




"E.T. phone home"

Tisdagtisdagtisdag

Längtar verkligen till vår skiva på tisdag. Igår laddade vi bara...


Skivtider

Hallå bloggisen. Mitt i natten är det nu, men jag kom precis hem så tänkte passa på blogga innan jag går och lägger mig. Eller ja, ställer ner datorn brevid sängen för att sova..

Vi var som sagt på Annas skiva ikväll. Den var på café umbra och trots att det är så litet där så hade vi väldigt kul. Dansade (nyktra!) hela kvällen till en massa välkända hits och när de spelade Håkan blev jag helt vild. Helt klart kvällens bästa, och så Grease förstås. Sen drog vi i alla fall vidare till After och hälsade på Martin.

Nu är jag så sjukt trött i fötter och hjärna att jag inte ens orkar sätta igång projekt: Ta bort sminket. Eller kanske snarare: ta bort den vattenfasta mascaran. Min vanliga mascara var helt slut så jag fick ta min vattenfasta och den är verkligen vattenfast. Tvålfast, eye makeup removerfast, ja you name it. En bra studentenmascara med andra ord..



Nu ska jag ta och sussa. Hoppas ni haft en trevlig första maj allihopa.

Pussisar,




PS.INGEN HAR VÄL MISSAT VAD SOM HÄNDER PÅ TISDAG??? DS.

Skiva ikväll

Ikväll ska vi på Annas skiva. Det ska bli skojsigt. Sitter nu med färg/blekning i håret för att färga utväxten. Men den eviga frågan är ju vad man ska ha på sig ikväll. Temat är kändisar men B1 och B2 är för lata och fattiga för att klä ut sig. Skittråkigt, jag vet. Men vi får det slå till stort på vår egna skiva på tisdag istället.



Ha en underbar kväll.
PUSSISAR


RSS 2.0