Konstig dag

Idag hände något riktigt skumt när jag och Jessica var i skolan. Vi sitter i en soffa utanför ett klassrum och gör ingenting, när jag ser att alla i klassrummet plötsligt står tryckta mot fönsterrutorna i fascination. Vad nu? tänkte jag. Några som krockat? En parad? Regnar det grisar? I otrolig nyfikenhet begav vi oss till klassrummet brevid som nästan var tomt, bortsett från några få elever samt vår lärare i en rad ämnen (bl.a. psykologi och internationell ekonomi). Vi gör som alla andra och trycker oss mot rutan för att se vad som verkligen händer. De första jag ser är att tvärbanan står stilla och att det går sjukvårdspersonal på spåret. På plats fanns även massvis med poliser och en del brandmän. Sjukvårdspersonalen är på väg att ta sig under en bro och på bron står även polisbilar parkerade. Vi förstod då direkt att någon måste ha hoppat från bron. Bron går över tvärbanespåret och inte där bilar kan köra, så det vi undrade över var ifall han hoppat framför tvärbanan eller bara rakt ner på spåret.
"He was drunk" sa någon.
Man kunde liksom inte riktigt se in under bron från där vi stod, så alla väntade med spänning på att ambulanseprsonalen skulle komma gåendes med personen på båren.

Är det inte rätt sjukt det där, hur fascinerad människan är över att se skadade personer eller rent av lik. Vår psykologilärare skämtade om det när vi stod där och väntade, spekulerade i vad som hänt eller skulle komma att ske.
"We are all just a bunch of psychopats, wanting to see a dead body. But it's human nature!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0