Tips


Redovisningar.

Läste på blondinbellas blogg om tips på hur man håller i en redovisning eller ett tal, men det kändes alldeles för seriöst och krångligt. Känner du också det? Då tänkte jag tipsa er om hur vi, som är sjukt skoltrötta, gör när vi ska hålla i en redovisning. Snabbt, enkelt och definitivt godkänt.


Denna metod passar dig som...


* Känner att du inte har tid att arbeta ihop en lång redovisning eller så mycket tid att lära dig allt.

* Är skoltrött

* Inte alls gillar att prata inför klassen

* Bara vill ha skiten överstökad

Nu tänkte jag mest inrikta mig på redovisningar idag. Jag har alltid hatat att prata inför stora grupper av människor och har alltid gjort allt för att undvika det. Varför utsätta sig själv för något man hatar? Har aldrig förstått grejen.


1. Leta information om ämnet du ska redovisa om, googla och använd stycken från olika sidor. Klipp och klistra ihop till ett dokument.


2. Gör en powerpoint! Ett mycket bra verktyg att använda när man presenterar något. Blir mycket lättare för åhörarna att hänga med. Dessutom är powerpoint ett bra sätt att flytta fokus från dig om du tycker det är jobbigt att alla glor på bara dig. Släng in nån bild också, så blir det fint.


3. Se till att allt funkar, att du kan öppna dokumentet på skoldatorerna osv.


4. Nu är det din tur. Nervös? Skitsamma. Upp och läs dokumentet du klistrat ihop. Titta upp från pappret någon gång ibland och skapa ögonkontakt, gestikulera med handen eller peka på powerpointen.


Se där, du har blivit en mästare på presentationer på en kväll! Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0